Nieuws

Top 8: de gekste gadgets van 2018

8 januari 2018 19:01

Een bank die meet hoe lang je al hangt, een hengeldrone én een wc die naar je luistert. Dit zijn de vreemdste gadgets van techbeurs CES 2018.

Op de techbeurs CES gaat de meeste aandacht naar nieuwe auto’s en mooie nieuwe tv-schermen van Samsung en LG. Maar het zijn niet de meest verrassende innovaties. Daarvoor moet je bij de startups kijken. Hierbij de top 8 rare en gare gadgets van CES 2018.

Slimme bank (om op te zitten)

De Miliboo is een bank die draadloos je smarthone oplaadt. Ook meet het hoe lang je al op de bank zit en of je niet te veel onderuit zakt. Verder trilt de bank mee als er intens geluid uit de speaker komt.

Miniatuurvoorbeeld

Huidanalyse met je iPhone

De iPhone-accessoire SkinScanner houd je tegen je voorhoofd aan, waarna het rimpels, poriën en het vochtgehalte van de huid analyseert. Daarna krijgt je huid een score tussen de 0 en 100. In de app krijg je huidadvies om je score te verbeteren.

Miniatuurvoorbeeld

Trillend anti-snurk masker

The Snore Circle Eye Mask gebruikt trillingen om een snurker te motiveren om van positie te veranderen omdat hij aan het snurken is. Hoe langer hij wacht, hoe intenser de trillingen worden.

Vruchtbaarheidsmeter met speeksel

Me.Mum is een opzetstukje voor je iPhone-camera dat kan meten wanneer een vrouw op haar vruchtbaarst is. Door een beetje speeksel op het opzetstukje te wrijven en in de app op Analyze te drukken, komt er een score uit.

Miniatuurvoorbeeld

WC waar je tegen praat

De Amerikaanse fabrikant Kohler komt met slim sanitair, waaronder de slimme wc. Je kunt de pot opdracht geven om de bril omhoog te doen, de verwarming aan te zetten, door te trekken en zelfs schoon te maken. Handsfree toiletteren, dus.

Hengel-uitgooi-drone

De Splash Drone 3 Fisherman is een drone die tot tien haken met aas tegelijkertijd kan uitvliegen. Zo kan het aas precies op de plek komen waar je wil. Verder kan de drone ook onder water kijken of er vis in de buurt is.

Miniatuurvoorbeeld

Slimme schoenzool

De zool Zhor Tech Safety telt het aantal stappen, detecteert je vermoeidheidsniveau en analyseert je houding. Bedoeld voor mensen in de bouw, zodat ze beter op hun houding letten.

Miniatuurvoorbeeld

Koptelefoon die je emoji-status laat zien

Emoji Me is naast een koptelefoon ook een hersengolfscanner. Het bedrijf beweert dat het met deze scanner je gemoedstoestand kan aflezen. Deze wordt dan weer afgebeeld als emoji op de koptelefoon.

Miniatuurvoorbeeld

Volg Bright op de CES

Bright doet komende week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.