Nieuws

Deze uv-sensor past op je nagel

8 januari 2018 11:57

L'Oreal lanceert een wearable voor op je nagel, die door uv-straling te meten je huid helpt te beschermen.

Wearables die uv-straling meten zijn er al langer, maar L'Oreal's nieuwe UV Sense is opmerkelijk klein. De UV Sense is zo compact dat hij op een nagel past. Hij is slechts 2mm dik en 99mm in diameter. Dat is mogelijk doordat dit stukje elektronica geen batterij nodig heeft.

Met de speciale L'Oreal-app op je iOS- of Android-apparaat sync je de UV-stralingsdata. Je kunt dan zien of je maatregelen moet treffen om een teveel aan schadelijke zonnestraling te vermijden, bijvoorbeeld door een shirt met lange mouwen te dragen of vroeger in de dag te gaan joggen zodat je niet zoveel aan het schadelijke zonlicht wordt blootgesteld. De app zal afhankelijk van je huidsoort adviezen geven. En natuurlijk raadt de app je enkele L'Oreal-producten aan.

De UV Sense kan je overal op plakken of aan bevestigen, van een schoen, tot en met een vingernagel tot aan een petje. Hij is bovendien herplakbaar. Hij zal deze zomer voor 35 euro alleen via dermatologen verkrijgbaar zijn. In 2019 hoopt L'Oreal de sensor wereldwijd in de markt te zetten.

De nieuwste gadgets op CES 2018

Bright doet komende week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.