Nieuws

'Chip-implantaat ondersteunt cryptomunt Ripple'

9 januari 2018 18:57

Altijd je cryptomunten bij je: de Deense makers van een chip-implantaat gaan de cryptovaluta Ripple 'integreren'.

Met een BiChip in je hand ben je zelf een hub in het 'internet of things' geworden. Verzin het maar en met een BiChip in je hand zou je automatisch deuren kunnen openen, zonder je paspoort te tonen langs de Marechaussee op Schiphol kunnen lopen en terwijl je zwaargewond op de grond ligt kunnen hulpverleners je complete medische gegevens van de chip aflezen. En nu zeggen de Deense makers dat de BiChip ook je Ripple crypto-wallet kan worden.

Hoe dat werkt precies, hoe een betaling plaatsvindt, dat laten ze in het midden. Het enige dat ze op de sociale media melden is dat je als eigenaar van een microchip je chip niet meer aan je bankrekening hoeft te koppelen. Veel vager dan dat kan niet. Zijn er dan al mensen die bankbetalingen doen via een microchip in hun hand? En zo ja, dan nog is de vraag hoe je met Ripple's cryptobetalingssysteem in de echte wereld een betaling gaat doen. 

Wel zeker is dat de makers van de BiChip willen meeliften op de hype rond cryptomunten en de blockchain. Zo was er de ijstheemaker die blockchain in de naam van hun ijsthee zette, en hun aandelen met 500 procent omhoog zagen schieten. Ook een hamburgerketen zag zijn aandelen in waarde stijgen nadat het een soort airmiles-achtig beloningssyteem met gebruik van de blockchain in het leven had geroepen. Dat geluk heeft BiChip nog niet gehad. Het idee van een chip in je hand waarmee je kan betalen lijkt niet echt aan te slaan.

Lees ook:

9 meest gestelde vragen over bitcoin en altcoins

Zo bewaar je cryptomunten veilig

De 12 beste cryptomunten van 2018