Nieuws

Fitbit investeert in piepkleine bloedsuikermeter

5 januari 2018 18:31

Fitbit investeert voor het eerst in een startup, mogelijk om te concurreren met de vermeende bloedsuikermeter van Apple.

Fabrikant van fitnesstrackers en slimme horloges Fitbit investeert 6 miljoen dollar in startup Sano, meldt CNBC. Het bedrijf ontwikkelt een slimme pleister ter grootte van een muntstuk, dat actief de bloedsuikerwaarde van gebruikers kan meten.

Heel aantrekkelijk voor de grote groep diabetici wereldwijd, die nu hun bloedsuiker meestal nog sporadisch meten. Met een constante controle hebben patiënten meer zicht op hun bloedsuikerwaarde. Zo weten ze beter wat ze kunnen eten en drinken.

Bloedsuikermeter Apple Watch

Fitbit-CEO James Park zegt dat de beslissing om in Soma te investeren 'past in onze strategie om voorbij het apparaat te kijken'. Met de investering wil Fitbit mogelijk ook het hoofd bieden aan geruchten dat Apple aan een bloedsuikermeter voor de Apple Watch werkt. De methode van Apple zou echter non-invasief zijn, terwijl de pleister van Sona kennelijk werkt met piepkleine naaldjes.

Fitbit deelde in het derde kwartaal van 2017 de koppositie op de wereldwijde wearablesmarkt met het Chinese merk Xiaomi met een marktaandeel van 13,7 procent. De Apple Watch volgt op de derde plaats (10,3 procent).

Nieuwe gadgets op CES 2018

Bright doet komende week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.