Nieuws

Heel Dubai past in 's werelds grootste schilderijlijst

8 januari 2018 08:22

Framing to the max: de 150 meter hoge Dubai Frame is vorige week geopend.

Het kan nog gekker in Dubai. Iemand had een idee een enorme schilderijlijst neer te zetten, en dat wordt in de Verenigde Emiraten dan ook gewoon gebouwd. Maar liefst 150 meter (denk aan een flat van 50 verdiepingen) steekt het Dubai Frame de lucht in. De omlijsting is 93 meter breed, je zou er met twee Boeing 737’s naast elkaar doorheen kunnen vliegen.

In de stadstaat vechten al vele markante gebouwen plus het hoogste gebouw ter wereld om de eyecatcher van Dubai te zijn. Het maken van meerdere Eifeltorens maakt Parijs niet mooier of beter, integendeel. Maar in Dubai maak je iets niet om het nut, maar omdat het kan.

Animatie

Alsof de glazen loopbrug in de bovenste lat van de lijst nog niet spectaculair genoeg is, vind je in het Dubai Frame ook nog neon vortex tunnel naar een augmented-reality tentoonstelling over de toekomst van de stad. Onze bron ter plekke vertelt dat je bij terugkomst beneden inderdaad een futuristische blik op Dubai krijgt, maar dat aan die animatie niets AR is. Het leukst lijkt mij om van veraf te proberen een omlijste foto van de stad te maken. De bron heeft het geprobeerd en dook zelfs de bosjes in om de stad in het frame te vangen, maar is daarin niet geslaagd zoals je in onderstaande foto's ziet.

Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld