Nieuws

Deze felle beamer toont 150 inch 4K-beeld op je muur

5 januari 2018 12:23

LG komt met een 4K-beamer: een redelijk draagbaar model, dat een beeld van 150 inch op je muur projecteert.

Waarom nog een tv aan de muur nemen als je die hele muur ook kan omtoveren tot scherm? LG presenteert voorafgaand aan de grote techbeurs CES alvast zijn eerste 4K-beamer. De projector is volgens LG maar half zo groot als vergelijkbare beamers van concurrenten, en makkelijker in het gebruik.

De strak ontworpen projector oogt als een uitgerekte zwarte koelbox, met een handvat en een klepje waaronder de lens zit verborgen. Zet het geheel een meter van een witte muur en de beamer projecteert er een beeld van maximaal 150 inch op, met een helderheid tot 2.500 lumen. Daarmee is de 4K-beamer ook meteen de felste LG-beamer tot nu toe, en ongeveer net zo fel als andere 4K-beamers.

Miniatuurvoorbeeld

Aan de muur

Het apparaat ondersteunt HDR10, over het superieure Dolby Vision heeft LG nog niet gezegd. Achter de roosters aan de zijkanten van de beamer zitten twee 7-watt speakers, waardoor de projector daadwerkelijk als semi-draagbaar model gebruikt kan worden. Volgens LG werkt 'ie echter net zo goed vanaf de vloer als gehangen aan de muur of plafond.

Net als tv's van LG draait de beamer op webOS, waardoor je direct een heleboel goedwerkende apps van onder meer Netflix en YouTube hebt. Wanneer de 4K-beamer van LG op de markt komt en voor welke prijs, is nog niet duidelijk. Modellen met vergelijkbare prestaties kosten al snel zo'n 2.000 euro.

Lees ook: Dit kun je in 4K kijken in Nederland

Volg gadgetbeurs CES 2018

Bright doet komende week verslag van de grootste techbeurs ter wereld, de CES in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.