Nieuws

Niet voor schijterds: de langste loopbrug van glas

3 januari 2018 09:40

Deze duizelingwekkende loopbrug over de Grand Canyon van China is van glas. Zodat je ziet hoe ver je zou kunnen vallen.

Nieuwste record voor China in de categorie angstaanjagende attracties is de glazen brug in Hongyagu Scenic Area in de Noordelijke provincie Hebei. De brug biedt een prachtige glimp over de kloof, die als inspiratie diende voor de wonderlijke Pandoraplaneet in de film Avatar.

De brug levert hilarische filmpjes van dappere mannen met hoogtevrees op. Niet zo vreemd aangezien de brug schommelt als het waait, terwijl het uitzicht je knieën doet knikken. De glazen brug is 488 meter lang boven een diepte van 218 meter. Elk van de 1077 panelen van de 2 meter brede brug is 4 centimeter dik. Het 70 ton wegende kunstwerk hangt aan twaalf kabels van het metaal vanadium.

China lijkt behoorlijk fan van glazen bruggen: eerder dit jaar werd een hoefijzervormige loopbrug geopend met een glazen vloer die zo’n 27 meter over de rand van een klif hangt in het Longgang National Geological Park, in het zuidwesten van China. Ook dit jaar opende de toen met 430 meter langste glazen brug in de Grand Canyon Scenic Area in Zhangjiajie, Hunan provincie. In dit park is ook de stealth-achtige spiegelbrug te bedwingen.

Miniatuurvoorbeeld