Nieuws

Italiaans kledingbedrijf mag zich Steve Jobs noemen

29 december 2017 14:34

Een Italiaans kledingbedrijf heeft na een jarenlang juridische strijd de rechten verworven om de merknaam Steve Jobs te gebruiken en Apple kan er niets tegen doen.

In 2012 besloten de gebroeders Brothers Vincenzo en Giacomo Barbato om de merknaam Steve Jobs te gebruiken nadat ze ontdekte dat Apple de naam van hun oprichter als handelsmerk had geclaimd.

De broers ontwierpen een logo met de letter J met een hap eruit. Apple sleepte de broers voor de rechter voor het gebruik van de naam en de hap die min of meer de hap uit de uit de appel in Apple's logo moet voorstellen. 

Gelukkig voor de broers oordeelde de rechter in 2014 al dat de uitsparing in de letter J niet als een hap gezien kan worden zoals de hap uit Apple appel omdat een letter niet eetbaar zou zijn en dus geen copycat van Apple's logo hap kon zijn.

De broers mochten om juridische redenen nu pas met het nieuws naar buiten komen dat ze onder het Steve Job's handelsmerk tassen, jeans, t-shirts en andere mode accessoires zullen produceren. De broers hopen in de toekomst onder het Steve Jobs merknaam ook elektronica op de markt te brengen. Wellicht dat we  te zijner tijd een review kunnen maken van de Steve Jobs phone versus Apple's iPhone 13.