Nieuws

Mark Hamill heeft spijt van uitspraken The Last Jedi

27 december 2017 17:39

Luke Skywalker-acteur Mark Hamill heeft spijt dat hij zijn twijfel over The Last Jedi heeft gedeeld.

Dit bericht bevat spoilers voor The Last Jedi:

Acteur Mark Hamill heeft in aanloop naar Star Wars: The Last Jedi zijn twijfels over zijn rol in de film gedeeld. Na 30 jaar is Luke Skywalker weer terug, maar misschien niet op de manier waarop sommige fans hadden verwacht. Luke heeft zich immers teruggetrokken en wil zich niet meer in het gevecht mengen. Dat kun je zien als een laffe keuze en een onverwachte karakterontwikkeling voor de held van de serie.

Eerder dit jaar vertelde Hamill in een interview met Vanity Fair over gesprekken met The Last Jedi-regisseur Rian Johnson. "Ik ben het fundamenteel eens met elke keuze die je hebt gemaakt met dit personage", zei Hamill toen. Onder meer die uitspraak wordt nu door een groep boze fans gebruikt om hun woede over de nieuwste Star Wars kracht bij te zetten.

Spijt

Want hoewel de film door critici zeer lovend is ontvangen, trekt een groep boze fans de publieksscore van The Last Jedi op sites als Rotten Tomatoes en Metacritic omlaag. Ze zijn ontevreden over de manier waarop The Last Jedi de oude bekende personages behandelt, met de in eerste instantie 'laffe' Luke Skywalker voorop.

Hamill zegt nu op Twitter spijt te hebben dat hij zijn twijfels en zorgen over zijn rol publiekelijk heeft gedeeld. "Creatieve geschillen zijn een normaal onderdeel van elk project maar normaal blijven ze privé", aldus Hamill. "Ik wilde alleen maar een goede film maken, maar ik kreeg meer dan dat. Rian Johnson heeft een fantastische film gemaakt."

Nieuw verhaal

Toen Disney in 2012 de rechten van Star Wars overnam, werd het zogenoemde Extended Universe geschrapt. Die verhalen in boeken, stripverhalen en games vertelden hoe het verder ging met Luke Skywalker na het einde van Returun of the Jedi. Die verhalen waren radicaal anders dan de nieuwe Star Wars-films, die de oude personages wel voorbij laten komen maar zich vooral richten op een generatie nieuwe helden.