Nieuws

Blockchain in de naam? Aandelen ijstheemaker 500% omhoog

22 december 2017 10:27

Het New Yorkse bedrijf Long Island Iced Tea Corp maakt ijsthee. Nadat het bedrijf aankondigde de bedrijfsnaam te veranderen in Long Blockchain Corp. schoot de waarde van het aandeel met 500% omhoog.

Wat hebben ijsthee en de blockchain gemeen? Precies, beiden smaken naar meer. In het geval van de blockchain, het digitale grootboek van de cryptovaluta smaakt het zelfs hysterisch naar meer zo blijkt nu. Het bedrijf Long Island Iced Tea Corp., dat al jaren in de VS Long Island ijsthee maakt en verkoopt, besloot om gebruik te maken van de onverzadigbare dorst naar cryptomunten en kondigde een naamsverandering aan. 

Het bedrijf heet nu Long Blockchain Corp. en alleen het woord blockchain in de naam was op donderdag genoeg voor hysterische investeringen in de aandelen. Het aandeel steeg met 500% in waarde. Dat is een aanzienlijk grotere stijging in waarde dan de meest radicale stijgingen en dalingen van de top tien best presterende cryptomunten in een dag voor elkaar krijgen.

Zorgwekkend

En dat is, zoals The Next Web zegt, zorgwekkend. Long Island Iced Tea Corp aka Long Blockchain Corp heeft nog nooit iets te maken gehad met de blockchain. Het is en blijft een ijstheefabrikant.

Een soortgelijk hysterisch voorval heeft zich eerder voorgedaan. In oktober veranderde een Britse firma die investeert in internetbedrijven haar bedrijfsnaam van On-line Plc naar On-line Blockchain Plc. De aankondiging was goed voor een 394 procent stijging van het aandeel.