Nieuws

Nederlandse afvaardiging en tranengeweer op wereldwijde afstudeershow

21 december 2017 10:25

Op de Global Grad Show in Dubai komen 4 van de 150 designstudenten van één Nederlandse opleiding.

Op de Global Grad Show wordt Nederland vertegenwoordigd door één graduate van de Design Academy in Eindhoven en vier afstudeerders van de TU in, alweer, Eindhoven.

De beste 150 designstudenten van 92 instituten in 43 landen. Dat zijn de klinkende cijfers van de Global Grad Show die afgelopen maand te zien was in het net zo imposante Dubai. De afstudeerexpositie maakte onderdeel uit van de Dubai Design Week, waar we iedere oktober in Eindhoven de bekendere variant van houden.

Zonder uitzondering denken de afstudeerders na over maatschappelijke vraagstukken als discriminatie, milieu, medische zorg of voedselschaarste.

Miniatuurvoorbeeld

Tear Gun - Yi-Fei Chen

De Taiwanese DAE-studente Yi-Fei Chen was wereldwijd te zien met haar Tear Gun, een geweer waarmee je tranen schiet als het je aan woorden voor de juiste reactie op iets kwetsends ontbreekt. Het tranengeweer heeft wat weg van een steampunk supersoaker.

Miniatuurvoorbeeld

Stewart II - Felix Ros

Van Felix Ros zagen we Stewart II, een tactiele interface waarmee je interacteert met je autonoom rijdende auto.

Miniatuurvoorbeeld

SCIFT - Mantas Palaima

Mantas Palaima toonde in Dubai zijn SCIFT; een interface voor je zelfrijdende auto zonder afleidend tastscherm maar met Lego-achtige bediening.

Miniatuurvoorbeeld

Onda - Joca van der Horst

Onda is het project van Joca van der Horst. Het decoratieve schilderij van textiel zuivert de lucht.

Miniatuurvoorbeeld

Awair - José Gallegos Nieto

Awair van José Gallegos Nieto is een tafeltje voor in de auto dat met zes robotmotortjes waarop je kan werken zonder dat je je taken in een zelfrijdende auto verzaakt.

De winnaar van de show, want in de Golfstaten moet er natuurlijk een winnaar zijn, is een sieraad dat een gebroken pols kan fixeren.