Nieuws

Binnen drie jaar staakt Ziggo analoge tv

18 december 2017 12:50

Van Ziggo's vier miljoen klanten kijken nog bijna 400.000 huishoudens analoge tv, maar binnen drie jaar moet zij over op digitale diensten.

In een interview met de NRC zegt directeur Jeroen Hoencamp van VodafoneZiggo dat Ziggo wil innoveren. Onderdeel daarvan is sneller internet via de kabel via Docsis 3.1. Deze nieuwe kabeltechnologie maakt snelheden tot 1 gigabit per seconde mogelijk. Momenteel ligt de maximumsnelheid van Ziggo rond de 400 megabit. Hoencamp wil die gigabitsnelheid in 2020 kunnen aanbieden waarmee Ziggo een koploper in Europa zou kunnen zijn.

Dat betekent echter wel dat de analoge tv diensten moeten verdwijnen om bandbreedte op de kabel vrij te maken voor de gigabit-snelheden. Dat betekent dat de 300.000 tot 400.000 huishoudens over moeten stappen op digitale tv-diensten.

Hoencamp noemt echter geen specifieke datum waarop Ziggo de stekker uit het analoge tijdperk trekt. De directeur zegt de digitalisering geleidelijk te willen invoeren in de komende twee tot drie jaar. Het aantal Ziggo-huishoudens die nog gebruikmaken van de analoge diensten, verschilt per regio.