Nieuws

Apple maakt nieuwe tv-serie met Battlestar Galactica-maker

18 december 2017 11:04

Er zitten inmiddels drie eigen Apple-series in de pijplijn. De nieuwste wordt gemaakt met schrijver Ronald D. More van Battlestar Galactica.

Dat weet Deadline. Moore zal een nieuwe sciencefiction-serie schrijven voor Apple. Eerder werkte hij aan de populaire reboot van Battlestar Galactica, maar hij schreef ook mee aan Star Trek: The Next Generation.

Over het verhaal is weinig bekend, al gaat het over wat er zou zijn gebeurd als de mondiale ruimtewedloop nooit was geëindigd. Naast Moore werken ook Matt Wolpert en Ben Nevidi, twee uitvoerende producenten van Fargo, mee aan de nieuwe serie.

Apple maakte afgelopen zomer bekend dat het een miljard dollar zou gaan investeren in exclusieve tv-series in 2018. Daarmee wil het bedrijf concurreren met Netflix en HBO. Tot nu toe experimenteerde Apple met shows als Carpool Karaoke en Planet of the Apps. 

Naast de nieuwe ruimteserie werkt Apple aan nog twee series. Eén daarvan is Amazing Stories, een nieuwe versie van Steven Spielbergs serie uit de jaren '80. Hiervoor zou een budget van vijf miljoen dollar per aflevering zijn uitgetrokken. Verder komt er een dramaserie rondom een ochtendshow met rollen die zijn weggelegd voor Reese Witherspoon en Jennifer Aniston.