Nieuws

Telefoonmaker Vivo toont vingerafdrukscanner in scherm

15 december 2017 10:11

Niet Apple, niet Samsung, maar het Chinese Vivo krijgt als eerste een vingerafdrukscanner in het scherm.

Dat blijkt uit een bericht van Forbes. Daarin beschrijft analist Patrick Moorhead zijn ervaring met een vroeg productiemodel van een Vivo-telefoon die van de technologie is voorzien. Moorhead noemt de vingerafdrukscanner, die Clear ID heet, 'snel en simpel'.

"Ik drukte op de knop om het toestel te doen ontwaken en er verscheen een plaatje van een vingerafdruk in beeld", schrijft hij. "Ik raakte hem aan en het toestel ontgrendelde." Moorhead verwacht dat Vivo de technologie nog simpeler maakt, zodat hij alleen nog maar zijn vinger op het scherm hoeft te leggen om de telefoon te openen.

Eerder deze week werd al bekend dat Synaptics ​op grote schaal een vingerafdrukscanner onder het scherm gaat produceren. De fabrikant ontwikkelt al reguliere vingerafdrukscanners voor veel smartphonemakers. Synaptics zei Clear ID voor een 'top 5'-smartphonemaker te ontwikkelen, nu is bekend dat dat Vivo is.

Vingerafdrukscanner

Lang gingen geruchten dat Apple een vingerafdrukscanner in het scherm zou bouwen, maar met de iPhone X nam het bedrijf juist compleet afstand van zo'n scanner en stapte het over naar een gezichtsscanner. Synaptics noemt Clear ID twee keer sneller dan Face ID van Apple, maar Apple claimt dat de gezichtsscanner een stuk meer veiligheid biedt dan een vingerafdruk.

Overigens werkt ook Qualcomm aan een vingerafdrukscanner onder het scherm. Dat maakte het bedrijf eerder dit jaar bekend. Onduidelijk hoe het daar inmiddels mee staat en wanneer de technologie in een telefoon verschijnt. Het is overigens ook niet duidelijk wanneer de telefoon van Vivo op de markt komt.

Abonneer je op het Bright YouTubekanaal