Nieuws

Snapchat laat nu iedereen Lenses maken

14 december 2017 17:00

Snapchat laat iedereen Lenses maken, de gezichtsfilters en objecten in augmented reality in de app.

Tot nu kon alleen Snapchat zelf Lenses maken. Zo noemt het bedrijf de bekende gezichtsfilters en de World Lenses: augmented reality-animaties zoals de dansende hotdog. Donderdag brengt Snapchat zijn Lens Studio uit, een gratis app voor Windows en Mac waarmee iedereen die dat wil zelf Snapchat Lenses kan maken.

World Lenses kunnen door iedereen gemaakt en gratis gedeeld worden. Dat kan zowel met een speciale link of met een Snapcode, die naar vrienden gestuurd kan worden. Eenmaal toegevoegd komt de lens gewoon tussen andere lenzen te staan. Face Lenses kunnen alleen door adverteerders worden gemaakt, die uiteraard ook kunnen kiezen voor World Lenses.

Miniatuurvoorbeeld

Nederlandse studio

Voor het maken van die gezichtsfilters werkt Snapchat samen met zeven partners, waaronder het Nederlandse Media Monks. De partners hebben van Snapchat training gekregen voor het maken van advertentie-filters. En door die partners hoeven adverteerders pas voor het verspreiden van hun filters bij Snapchat aan te kloppen, waar Snapchat vroeger de volledige ontwikkeling van de filters deed.

Lens Studio moet Lenses volgens Snapchat toegankelijker maken voor zowel consumenten als adverteerders. Via de site van Lens Studio kunnen gebruikers tutorials, templates en tips bekijken. Lenses kunnen tijdens de ontwikkeling al worden getest met een tijdelijke Snapcode. Eenmaal klaar zijn die Snapcodes een jaar geldig, en kunnen de Lenses steeds voor 24 uur worden ontgrendeld.