Nieuws

Man speelt Super Mario Odyssey uit zonder te springen

14 december 2017 14:23

Springen is Mario's bekendste en belangrijkste eigenschap, maar kan je zijn nieuwste game zonder sprongen uitspelen?

Het lijkt onmogelijk om een Mario-game zonder te springen uit te spelen. Sterker nog, je houdt het waarschijnlijk nog geen tien minuten vol zonder tegen een richeltje aan te lopen. En toch kan het in de nieuwste Super Mario-game Odyssey, ontdekte YouTuber Gamechamp3000.

De gamer vond een soort maas in de wet van Super Mario. Odyssey houdt namelijk precies bij hoe vaak je hebt gesprongen. Door naar dat metertje te kijken, is Gamechamp3000 erachter gekomen welke acties als sprong tellen, en welke niet. Wat blijkt? Heel veel sprongen telt de game niet als sprong.

Zo kun je Cappy, de pet van Mario, voor je uit gooien en er tegenaan lopen. Mario vliegt omhoog, maar het is geen sprong. En neemt Mario met Cappy een ander wezen over dat vervolgens kan springen? Telt ook niet als sprong. Ook springen tussen twee muren en vanaf een paal telt technisch gezien niet als sprong, en dus is het mogelijk om de game uit te spelen met het spring-tellertje op 0.

In het filmpje van Gamechamp3000 kom je er daarnaast ook achter hoe die sprongen allemaal worden bijgehouden. Zo blijkt dat praten met andere personages als sprong wordt geregistreerd; je gaat het gesprek immers met de sprong-knop aan. En dus dacht Gamechamp3000 de game zonder springen uit te hebben gespeeld, om er achter te komen dat hij toch 29 keer had gesprongen, bij elk gesprek dat hij aanging. Technisch tot en met, maar wel erg grappig.