Nieuws

Draadje op Twitter in één keer publiceren

12 december 2017 19:00

Twitter maakt het mogelijk om een serie tweets in één keer te plaatsen met de nieuwe threads-functie.

Ook met de recente verdubbeling van het aantal karakters dat gebruikers van Twitter per tweet kunnen gebruiken (van 140 naar 280) hebben veel Twitteraars nog regelmatig behoefte aan meer ruimte.

De standaardoplossing daarvoor is een zogeheten draadje, waarbij gebruikers steeds een reply op hun vorige tweet plaatsen zodat er een serie berichten onder elkaar verschijnen. Nadeel van dergelijke draadjes is dat het vaak enige tijd duurt om alle tweets te plaatsen. Ook vinden sommige gebruikers het lastig om een thread te maken.

Complete tweetstorm in één keer plaatsen

Om deze tekortkomingen te verhelpen, voegt Twitter nu een 'Voeg een tweet toe'-knop toe onder het tekstinvoerscherm, waarmee het makkelijker wordt om een serie tweets onder elkaar te zetten.

Gebruikers kunnen er bovendien in het vervolg voor kiezen om te wachten met het plaatsen van een complete tweetstorm totdat ze al hun tweets hebben klaargezet. Het blijft altijd mogelijk om later nog een extra tweet toe te voegen.

Daarnaast maakt Twitter het makkelijker om een thread te herkennen, dankzij het 'Show this thread'-label. Het bedrijf belooft de nieuwe functionaliteit in de komende weken beschikbaar te stellen voor alle gebruikers van Twitter.com en de apps voor iOS en Android.