Nieuws

Welke smartwatches zijn geschikt voor Oreo?

11 december 2017 12:08

Google heeft een lijst opgesteld van slimme horloges die een Android Wear Oreo-upgrade ondersteunen.

Android 8.0 (ook wel bekend als Oreo) is al een tijdje beschikbaar voor bepaalde smartphones. Welke wearables het nieuwe besturingssysteem Android Wear Oreo (8.0) zouden ondersteunen was nog onduidelijk. Vorige week kwam daar verandering in: toen werd bekend dat in in elk geval de LG Watch Sport (die in Nederland overigens niet verkrijgbaar is) de Oreo-update ondersteunt. 

De update bevat onder andere een verbeterde batterijduur, de mogelijkheid om te vergrendelen via aanraken en instellingen om de intensiteit van notificatie-vibraties aan te passen. Naast de LG Watch Sport is de update ook per direct beschikbaar voor vier slimme horloges van voornamelijk modemerken, zo blijkt.

Naar de schroothoop

Google heeft daarnaast een lijst vrijgegeven van horloges die op termijn een Oreo-update zullen ondersteunen. Er zijn daarbij ook enkele slachtoffers gevallen: verouderde smartwatches zoals Asus ZenWatch 3,  LG Watch R, Huawei Watch en de tweede generatie Moto 360 zijn enkele van de slimme horloges die verder moeten leven met Google's Nougat. 

Die keuze laat nog maar eens zien hoe snel technologie vandaag de dag veroudert. Een klassiek 'klokje' gaat meerdere generaties mee maar een 3 jaar oude LG Watch R is nu al gedoemd: over enkele jaren kan de gebruiker helemaal niets meer met een horloge dat op Nougat draait, en kan de wearable naar de schroothoop.