Nieuws

'YouTube komt in maart met betaalde muziekdienst'

8 december 2017 14:31

YouTube zou in maart een nieuwe betaalde muziekdienst lanceren als concurrent voor Apple Music en Spotify.

Dat zeggen ingewijden tegenover Bloomberg. YouTube zou al een overeenkomst hebben met Warner Music, één van de drie grote platenlabels. Met de andere twee, Sony en Universal en de onafhankelijke labels, zou YouTube nog in gesprek zijn. YouTube zou al ruim een jaar in gesprek zijn met Sony en Universal.

De dienst die intern bekend staat als 'Remix' moet meer gaan concurreren met Spotify en Apple Music. Google heeft eerder geprobeerd een deel van de markt voor muziekstreamingmarkt in handen te krijgen, met Google Music en abonnementsdienst YouTube Red. Google Music is echter niet erg succesvol, en YouTube Red richt zich steeds meer op video, hoewel offline muziek luisteren ook onderdeel is van het abonnement.

Remix zou veel meer gericht zijn op muziekstremming, en lijken op Spotify. Toch zou ook Remix naast muziek ook muziekvideo's bieden. Met de nieuwe overeenkomsten zou YouTube ook tegemoet komen aan de platenlabels, die al jaren klagen over de lage inkomsten uit YouTube. Net als op Spotify kunnen gebruikers op YouTube gratis muziek luisteren, maar de opbrengsten zijn voor de platenlabels vooralsnog kleiner dan bij diensten als Spotify en Apple Music.

Lees ook

Hot op YouTube in Nederland in 2017: Lubach en Jachtseizoen

YouTube lanceert eigen variant van Stories-functie