Beeld © iFixit
Beeld © iFixit
Nieuws

'Nieuwe iPhones krijgen grotere accu'

8 december 2017 14:16

De nieuwe iPhones die Apple in 2018 uitbrengt, zouden een grotere batterij krijgen.

Dat zegt de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo, meldt 9to5Mac. Kuo zei eerder al dat Apple ook volgend jaar met drie nieuwe iPhones komt. Nu zegt hij dat twee nieuwe modellen volgend jaar een L-vormige batterij krijgen. De iPhone X heeft al zo'n batterij, opgesteld uit twee losse accu's die in een L-formatie in het toestel zitten.

Daarmee past er meer batterij in de krappe behuizing van een telefoon. Apple heeft dat voor elkaar gekregen door het moederbord van de iPhone X de stapelen. Door vorderingen in batterijtechnologie zouden de accu's bovendien een hogere capaciteit krijgen.

10 procent meer

Zo heeft de iPhone X een capaciteit van 2.716 mAh, maar zou het model van volgend jaar een capaciteit van tussen de 2.900 en 3.000 mAh krijgen, een toename tot wel 10 procent. Die extra capaciteit zou een extra één à twee uur batterijduur kunnen opleveren, of meer ruimte bieden voor intensieve taken als kunstmatige intelligentie. 

Volgens Kuo komt er naast de opvolger van de 5,8 inch iPhone X ook een 6,5 inch model. Daarnaast zou Apple werken aan een goedkopere 6,1 inch iPhone. Die zou dankzij een metalen behuizing niet draadloos opgeladen kunnen worden en in tegenstelling tot de nieuwe iPhone geen oled-scherm maar lcd gebruiken. Alle nieuwe modellen zouden volgend jaar Face ID krijgen.

Lees ook:

Review: iPhone X is de spannendste iPhone in jaren

Exclusief: Bright interviewt Apple-topman Phil Schiller