Nieuws

Celebs kunnen zelf antwoordvideo's in Google-resultaten posten

7 december 2017 15:37

Google test een nieuwe functie waarmee beroemdheden en influencers zelf video's maken om antwoord te geven op vragen van gebruikers.

Dat schrijft Mashable. Google-gebruikers die naar informatie over beroemdheden zoeken, kunnen hun vraag beantwoord zien worden door de beroemdheid zelf. Google brengt een aparte app uit waarmee bekende personen verticale video's kunnen opnemen waarin ze antwoord geven op populaire zoekopdrachten.

In een voorbeeld van Google is bijvoorbeeld te zien dat Will Ferrell antwoord geeft op de vraag: 'Kan Will Ferrell echt drummen?'. Beroemdheden bepalen zelf waar ze antwoord op willen geven.

De functie wordt eerst uitgebracht in de Verenigde Staten en werkt voorlopig alleen op mobiel. Later zouden de video's beschikbaar komen in meerdere landen en op desktop. Vooralsnog werkt Google met een klein groepje beroemdheden, zoals Will Ferrell, Kenan Thompson en Nick Jonas.

Wired-serie

Google lijkt inspiratie gehaald te hebben uit de online videoserie van Wired, waarin beroemdheden veelgestelde vragen over zichzelf op Google beantwoorden. Daarvan bekijk je hieronder een voorbeeld.

Like Bright ook op Facebook