Nieuws

Instagram lanceert losse app Direct voor berichten

7 december 2017 15:06

Instagram heeft een afzonderlijke app voor de chatfunctie Direct uitgebracht.

De app heet Direct en wordt donderdag beschikbaar gemaakt voor zes landen: Chili, Israël, Italië, Portugal, Turkije en Uruguay.  Dat schrijft The Verge. Na het installeren van Direct, verdwijnt de inbox uit de Instagram-app. Chatten met anderen gaat vervolgens via de aparte app. Volgens Hemal Shah van Instagram is Direct de afgelopen vier jaar flink gegroeid binnen Instagram. "Maar als zelfstandige app kunnen we het nog veel beter maken."

WhatsApp en Facebook Messenger

Voor Facebook zou Direct de derde chatapp zijn naast WhatsApp en Facebook Messenger. Laatstgenoemde werd in 2014 ook gesplitst van de algemene Facebook-app, waar hij tot dan toe onderdeel van uitmaakte. "Elke app op mobiel kan maar op één ding goed focussen", zei directeur Mark Zuckerberg destijds. "Gebruikers vragen om een andere app te installeren is even een drempel, maar daarna kunnen we er op verder bouwen."

De chatfunctie van Instagram werd pas later aan de sociale fotodienst toegevoegd. Toch waren er dit jaar in april al 375 miljoen mensen die van de functie gebruikmaakten. Met de komst van Instagram Stories werden mensen aangespoord meer te chatten, omdat gebruikers dat direct vanuit verhalen kunnen doen.

Wanneer de losse app in andere landen beschikbaar komt, is nog onbekend.