Nieuws

'Quiz-app HQ is 100 miljoen dollar waard'

7 december 2017 16:51

Het gaat goed met app-hit HQ. Het bedrijf van de quiz-app is na een investeringsronde naar verwachting 80 tot 100 miljoen waard.

Het is niet duidelijk welke investeerders van plan zijn om geld in de app HQ te steken, maar volgens techsite Recode kijken de belangrijkste durfkapitalisten van Silicon Valley allemaal naar de app. De durfkapitalisten zeggen tegen Recode dat HQ na de investeringsronde bijna 100 miljoen dollar waard is.

Toch zijn investeerders nog wat terughoudend, met name omdat het niet helemaal duidelijk is wat HQ precies biedt. Ze vragen zich bijvoorbeeld af wat voor bedrijf HQ is en of een bedrijf als Facebook de app gemakkelijk zou kunnen namaken. HQ is een app van de makers van de voormalige videodienst Vine.

Live met Scott Rogowsky

Een van de redenen voor het succes is dat de app elke dag twee keer een live quizshow uitzendt, waarmee geldprijzen zijn te winnen. Meestal presenteert de charismatische komiek Scott Rogowsky de quiz, die bestaat uit 12 multiple choice-vragen. Na een kwartier zijn er een paar mensen over die alle vragen goed hebben en zij verdelen de prijzenpot van doorgaans duizend euro. Meedoen is gratis. Een superslim idee voor een app. HQ slaat dan ook aan bij het publiek. Inmiddels doen dagelijks tussen de 200.000 en 300.000 spelers mee.