Nieuws

Scifi-serie The Twilight Zone maakt comeback

7 december 2017 09:52

De surrealistische scifi-serie The Twilight Zone komt terug. Met onder andere Jordan Peele als uitvoerend producent.

Veel is er nog niet bekend over de nieuwe serie. The Twilight Zone komt in elk geval op de streamingdienst All Access van CBS te staan, waarop eerder Star Trek: Discovery verscheen. Die Star Trek-serie is in Nederland op Netflix te zien, maar onduidelijk is of The Twilight Zone dat ook zal zijn.

De originele serie verscheen eveneens op CBS. Dat was in 1959. Elke week werd een losstaande aflevering uitgezonden waarin science fiction, fantasy en horror centraal stond. De eerste serie hield vijf jaar stand. In 1985 kreeg The Twilight Zone al een reboot voor drie seizoenen. In 2002 kwam nog een poging, maar na een seizoen was het daarmee gedaan.

Dat Jordan Peele aan de nieuwe reboot is verbonden, lijkt goed nieuws. De komiek regisseerde dit jaar met Get Out één van de beste films. Die beklemmende horrorthriller speelde in op thema's als ras en sociale problemen, met veel twists in het verhaal.

In afgelopen jaren boekten aan The Twilight Zone schatplichtige series succes. Denk aan Black Mirror - aan het eind van deze maand verschijnt seizoen 4 op Netflix. Ook Amazon Prime Video werkt aan een scifi anthology-serie gebaseerd op boeken van Philip K. Dick, genaamd Electric Dreams.

Quentin Tarantino gaat mogelijk Star Trek-film maken