Nieuws

Steam stopt met bitcoin als betaalmiddel

7 december 2017 09:01

Online gamewinkel Steam noemt de transactiekosten voor betalen met bitcoin te hoog. De grote schommelingen in waarde zorgen ook voor problemen.

Gamebedrijf en uitgever Valve kondigde de veranderingen aan in een blogpost. Het besluit is te wijten aan hoge transactiekosten. Die zijn volgens het bedrijf gestegen naar bijna 20 dollar in de afgelopen week. Toen bitcoin als betaaloptie werd toegevoegd op Steam, was dat tarief 20 cent. Valve zegt hier niets aan te kunnen doen.

Ook de snel wisselende waarde zorgt voor problemen. Als mensen een spel kopen, moeten zij snel betalen, omdat de waarde anders niet meer klopt met het benodigde bedrag. Normaal gesproken worden zulke prijsverschillen opgelost met een terugbetaling of een extra betaling van de klant. Maar in het geval van bitcoin kunnen hoge transactiekosten deze oplossingen duur maken.

"Op dit moment is het onmogelijk om bitcoin als betaalmogelijkheid te ondersteunen", zegt Valve. "Mogelijk bekijken we op een later moment opnieuw of bitcoin zinvol voor ons en de gebruikers is."

Lees ook:

'Bizarre tijden' voor bitcoin-ondernemers door cryptomanie