Nieuws

Ikea gaat samenwerken met Sonos

6 december 2017 18:33

Ikea en Sonos gaan samenwerken aan producten voor 'geluid in het huis'.

Nu technologie steeds belangrijker wordt binnen huishoudens, komt Ikea steeds vaker met apparatuur voor smart homes. Meubels met ingebouwde draadloze Qi-laders voor telefoons waren de eerste stap, gevolgd door de eigen Trådfri-lijn van slimme lampen. De derde stap in het 'Ikea Home Smart Initiative' is een nieuwe samenwerking met Sonos. Dit moet leiden tot producten die vanaf 2019 in de Ikea-winkels liggen.

De twee merken doen mysterieus over wat ze samen gaan maken. "Bij Ikea zoeken we continu naar oplossingen voor een beter dagelijks leven thuis. Dit doen we onder andere door technologie te integreren in ons design. Samen met Sonos willen we slimme geluidstechnologie toegankelijker maken voor zoveel mogelijk mensen", zegt Björn Block van Ikea's smarthome-divisie.

"Wij vinden dat geluid moet worden gezien als onderdeel van het interieurontwerp. Daarom gaan we samen met IKEA werken aan producten en belevingen die je huis er nog beter uit laten zien en nog beter laten klinken", voegt Sonos-ceo Patrick Spence toe.

Wat gaat dat precies opleveren? Het zou van alles kunnen zijn: Ikea-meubels toegespitst op het gebruik van Sonos of Sonos-speakers die samenwerken met het Trådfri-systeem van Ikea. Of wie weet zelfs een hele Ikea-speakerlijn die helemaal bij zijn eigen meubels past. Dat zou niet voor het eerst zijn: in Zweden bracht Ikea vijf jaar geleden al een eigen tv uit, die aan het meubel vast zat.

Lees ook:

Duurtest slimme lampen: IKEA Tradfri vs Philips Hue

Ikea-app die meubels virtueel in je kamer zet nu beschikbaar