Nieuws

iDeal-betalingen nu mogelijk in de Google Play Store

6 december 2017 15:19

Sinds vandaag kun je in de Google Play Store met iDeal betalen.

Google heeft de mogelijkheid om met iDeal te betalen toegevoegd na feedback van gebruikers. Het was al mogelijk om in de Play Store apps, games, boeken, films en muziek te kopen via PayPal, een creditcard, via de telefoonrekening of met een giftcard.

iDeal is in Nederland de populairste methode om online te betalen. Volgens Google is dat vooral omdat gebruikers snel, vertrouwd en veilig via hun eigen bank kunnen afrekenen. Betalen met iDeal in de Play Store kan met alle Nederlandse banken die bij iDeal zijn aangesloten: ABN Amro, ING, Rabobank, SNS, ASN, RegioBank, bun, Knap, Triodos en Van Lanschot.

Om te betalen via iDeal hoeven gebruikers in de Play Store enkel een betaald onderdeel aan te klikken, en als betaalmethode iDeal te kiezen. De rest van de betaling gaat dan zoals alle andere iDeal-betalingen.

De concurrerende App Store van Apple ondersteunt iDeal nog niet. In juli kreeg de App Store wel ondersteuning voor PayPal, daarnaast kunnen gebruikers bij Apple betalen met een creditcard of iTunes-giftcard.