Nieuws

Nieuwe emoji voor 2018: krullen, rood haar en een mango

6 december 2017 13:33

Ook volgend jaar wordt het emoji-aanbod uitgebreid, met onder meer rood haar en krullen.

Aan de ene kant zijn er misschien al meer emoji dan je ooit zal gebruiken, maar van de andere kant: nieuw is altijd leuk. En hoewel het emoji-aanbod pas onlangs weer is uitgebreid, broedt Unicode alweer op de uitbreiding van volgend jaar. Unicode is de organisatie die onder meer verantwoordelijk is voor de regulering van emoji. Zij kiezen waar een emoji van komt, bedrijven als Apple, Google, Microsoft en Facebook maken daar elk hun eigen plaatjes bij.

Unicode heeft een voorlopige lijst met nieuwe emoji-kandidaten vrijgegeven. In het verleden haalde het gros van die kandidaten de eindstreep, maar er kunnen dus nog emoji afvallen. Tot nu toe vielen bijvoorbeeld al de fronsende drol af, en de emoji met OK als ogen. Emojipedia maakte al voorbeelden van hoe die nieuwe emoji eruit kunnen zien.

Miniatuurvoorbeeld

130 nieuwe emoji

In totaal staan er 130 nieuwe emoji op de lijst, maar dat is inclusief huidskleur-varianten. Aan de emoji met gezichten worden namelijk opties met rood haar, krulhaar, grijs haar en een kaal hoofd toegevoegd, allemaal zowel in mannelijke als vrouwelijke uitvoering. Ook nieuw zijn een been, een voet, een bot en een tand.

Daarnaast komt er een smiley met drie hartjes rond het gezicht, eentje met een feestmuts, en smileys met een rood zwetend en blauw bevroren gezicht. Op de voorlopige lijst staan daarnaast vrouwelijke en mannelijke superhelden en slechteriken, een bagel, een cupcake, een mango en een boze-oog-amulet.

In de categorie dieren staan de wasbeer, de lama, het nijlpaard, de kangoeroe, de das, de pauw, de papegaai, de zwaan, de kreeft, de mug en ook de microbe op de lijst. Ook een piratenvlag wordt overwogen, net als een toiletrol, een steng DNA en een bezem. Het wordt misschien ook mogelijk om emoji gespiegeld te plaatsen, zodat treintjes bijvoorbeeld de andere kant op rijden. In januari wordt de laatste beslissing over de lijst genomen, aan het eind van het eerste kwartaal van 2018 wordt de uiteindelijke lijst met nieuwe emoji gepubliceerd.

Meer over emoji:

Met deze site verbouw je emoji tot monsters

Emoji-expert: 'diversiteit is enorm belangrijk'