Nieuws

Instagram krijgt permanente Stories en archief

6 december 2017 13:22

Nieuwe Instagram Stories kunnen voortaan permanent op je profiel blijven staan, in plaats van 24 uur.

De nieuwste versie van Instagram heeft de mogelijkheid om extra Stories te maken, naast je normale Story. Waar foto's en video's van die normale Stories na 24 uur verdwijnen, blijven de nieuwe Stories Highlights zo lang staan als je zelf wilt. In tegenstelling tot normale Stories staan ze op je profiel, en je kunt er zo veel maken als je maar wilt.

Zo vat je bijvoorbeeld een lange reis samen in zo'n Story, die je vervolgens achteraf op je profiel kan laten staan. Op die manier wordt het vluchtige concept van die Stories ook beschikbaar op het meer permanente profiel van Instagram-gebruikers.

Miniatuurvoorbeeld

Archieffunctie

Ook nieuw is de archieffunctie, waarbij foto's en video's uit je normale Stories automatisch opgeslagen worden in je privéarchief in de app. Foto's en video's verdwijnen zijn net als altijd na 24 uur niet meer publiekelijk te bekijken, maar je kan zelf dus voortaan altijd bij je oude Stories. Ze zijn geordend op datum en je kan de foto's en video's ook weer toevoegen aan nieuwe Stories, Highlights of berichten op je tijdlijn.

Instagram test ook een nieuwe functie om foto's en filmpjes van anderen te 'regrammen'.

Volg Bright ook op Instagram