Nieuws

Dit zijn de jaarlijkse boekentips van Bill Gates

5 december 2017 10:10

Bill Gates komt traditiegetrouw weer met een lijstje van de beste boeken die hij het afgelopen jaar las, waaronder de autobiografie van Eddie Izzard.

De Microsoft-oprichter, die jarenlang de rijkste man ter wereld was, raadt onder meer ‘Evicted: Poverty and Profit in the American City’ aan: een boek over hoe verschillende oorzaken voor armoede elkaar versterken. Volgens Gates is het non-fictie boek dat werd onderscheiden met een Pulitzer-prijs een ‘briljant portret van Amerikanen die in armoede leven’.

Energiebehoefte mensheid

Ook interessant klinkt ‘Energy and Civilization: A History’, waarin de auteur Vaclav Smil uit de doeken doet hoe de behoefte aan energie de geschiedenis van de mensheid heeft bepaald, vanaf de jager-verzamelaars tot de hedendaagse pogingen om over te stappen op hernieuwbare energie. “Het is niet het makkelijkste boek om te lezen”, erkent Gates, “maar aan het eind voel je je een stuk slimmer en beter geïnformeerd over de wijze waarop energie-innovaties de koers van beschavingen kan veranderen.”

Eddie Izzard en Vietnam

De autobiografie van Eddie Izzard is vermoedelijk een stuk toegankelijker. “Als je een grote fan van hem bent, zoals ik, zul je het een geweldig boek vinden”, stelt Gates. Tot slot tipt Gates twee boeken over Vietnam: ‘The Sympathizer’ (over de Vietnam-oorlog) en ‘​The Best We Could Do’ (een graphic novel over een uit Vietnam gevluchte familie).

 

Meer over Bill Gates

Bill Gates wil slimme stad in de woestijn ontwikkelen

Bill Gates doet megadonatie van 4,6 miljard dollar

Amazon-topman passeert Bill Gates als rijkste ter wereld

Bill Gates investeert in vleesloze hamburger