Nieuws

Quentin Tarantino gaat mogelijk Star Trek-film maken

5 december 2017 12:03

Regisseur Quentin Tarantino wil een Star Trek-film maken. Hij gaat daarbij samenwerken met JJ Abrams.

Als alles gaat als gepland zal Tarantino de nieuwe Star Trek-film regisseren, terwijl JJ Abrams de producent zal worden, meldt Deadline. Het zou de eerste keer zijn dat Tarantino een film maakt die voortborduurt op een bestaande filmserie. Tarantino heeft al wel eerder afleveringen geregisseerd van de tv-series CSI en ER.

In het verleden heeft de excentrieke regisseur wel eens gesproken over het maken van een James Bond-film, maar volgens Deadline zijn de rechtenhouders vaak beducht om Tarantino volledige creatieve vrijheid te geven. 

In september van dit jaar startte de nieuwe Star Trek-serie Discovery, die in Nederland op Netflix te zien is. Vorig jaar verscheen de bioscoopfilm Star Trek Beyond. De films staan los van de nieuwe serie.

Charles Manson

De volgende film waaraan Tarantino gaat werken, is geïnspireerd door de moord op Sharon Tate, de zwangere actrice die werd vermoord door de bende van de vorige maand overleden cult-leider Charles Manson. De film waarvoor Tom Cruise, Leonardo DiCaprio en Brad Pitt in beeld zijn als hoofdrolspelers, moet op 9 augustus 2019 in première gaan: precies een halve eeuw na de moord op Tate. Net als bij zijn eerdere film Inglorious Basterds zou Tarantino van plan zijn het filmscenario daarbij flink te laten afwijken van de historische gebeurtenissen.