Nieuws

Spotify komt met 'vind ik leuk'-knoppen voor Discover Weekly

4 december 2017 15:29

Spotify test een functie waarmee gebruikers kunnen aangeven of ze bepaalde nummers in de afspeellijst wel of niet waarderen.

De knoppen verschijnen als je naar de nummers in de Discover Weekly-lijst luistert. Naast de titel van het nummer komen een hartje en een stopteken te staan. Met deze knoppen geef je aan of je iets wel of niet goed vond. Niet iedereen krijgt ze overigens te zien. Een woordvoerder laat tegenover Mashable weten dat het om een test gaat. 

Klikt de gebruiker op 'vind ik leuk', dan wordt het nummer toegevoegd aan de persoonlijke bibliotheek. Door op 'vind ik niet leuk' te klikken komt een venster in beeld. Die vraagt wat er niet leuk is: de artiest of het nummer. Afhankelijk van wat de gebruiker kiest, laat Spotify het nummer of de artiest voortaan achterwege in de Discover Weekly-afspeellijst.

De knoppen zijn overigens al aanwezig in de Daily Mix-lijsten. Volgens Mashable wordt er al jaren gevraagd om een soortgelijke functie binnen Discover Weekly. Wanneer het voor iedereen beschikbaar komt, is onbekend.

Spotify herinnert je aan de populaire hits uit je jeugd