Nieuws

De saaiste game ooit is er nu ook in virtual reality

4 december 2017 20:23

In Desert Bus ben je een buschauffeur en rijd je in real-time van Tucson, Arizona naar Las Vegas, Nevada. Dat duurt acht uur.

Desert Bus was mid jaren '90 onderdeel van het spel Penn & Teller: Smoke & Mirrors. Deze game voor Sega CD werd echter nooit officieel uitgebracht, tot hij jaren later uitlekte. Geïnteresseerden konden de mini-games toen proberen, waaronder ook de ongelooflijk saaie buschauffeur-simulator Desert Bus. The New Yorker noemde het spel in 2013 'het allerslechtste spel ooit gemaakt'.

In het spel rijd je van Tucson naar Vegas. Je kunt niet sneller dan 72 kilometer per uur, je kunt niet pauzeren en omdat de bus een afwijking heeft, moet je constant bijsturen. Ben je al verkocht? Nu is er een nieuwe versie van Desert Bus beschikbaar op Steam. Met een HTC Vive of Oculus Rift kun je de simulator in virtual reality spelen. En dat schijnt nog net zo saai te zijn als voorheen. Wil je het nog erger, dan kun je ook aangeven als passagier mee te rijden. Dan hoef je alleen maar te zitten (bij een willekeurige speler in de bus) en te wachten tot je op de bestemming aankomt.

Als je zin hebt in een acht uur durende rit door de woestijn, kun je Desert Bus gratis downloaden.

Like Bright.nl ook op Facebook