Nieuws

Website NL-Alert kort plat na test met noodmelding

4 december 2017 13:38

De noodmelding werd maandagmiddag getest op telefoons met een verwijzing naar Crisis.nl. Die site bezweek door de drukte.

Op Twitter werden direct enkele meldingen gedaan van gebruikers die de site niet konden bereiken. In het tekstberichtje dat de overheid er als test uitstuurde, stond dat mensen voor meer informatie naar nl-alert.nl konden gaan. Dat is een verwijzing naar de site crisis.nl/nl-alert. Daar staat meer informatie over informatie tijdens een noodsituatie, via een tekstbericht op je mobiel.

Veel mensen besloten de site te bezoeken, met als gevolg dat de site gedurende korte tijd overbelast was. Inmiddels is de pagina weer online. Zo'n grote crisis was het dus niet. 

De overheid zond maandag om 12:00 uur een testbericht naar mobiele telefoons om te bekijken of het systeem werkt. De ontvanger krijgt direct informatie binnen in een noodsituatie. Er staat dan bijvoorbeeld ook wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen.

Veel telefoons zijn vanzelf ingesteld om een noodmelding en controleberichten te ontvangen. Gaat dat niet automatisch, dan kun je dat handmatig doen. De overheid heeft daarvoor instelhulp beschikbaar gemaakt.