Nieuws

Slim condoom houdt bij hoeveel calorieën je verbrandt

4 december 2017 20:34

In een wereld waar alles meetbaar moet zijn, moet nu ook ons seksleven eraan geloven. British Condoms brengt een condoom met sensoren op de markt.

Het slimme condoom, dat overigens meer op een cockring dan op een condoom lijkt, geeft volgens de fabrikant antwoord op vragen waarop je wellicht helemaal geen antwoord wilt hebben. Vragen van het type: hoelang duurt de geslachtsgemeenschap? Hoe vaak stoot je? Wat is de snelheid van een stoot? Hoeveel calorieën worden er daarbij verbrand? En hoe doe je het in vergelijking met je vrienden of gebruikers elders in de wereld?

De i.Con, zoals het slimme condoom heet, kan het volgens de makers allemaal meten met behulp van sensoren. Als klap op de vuurpijl kan de herbruikbare ring die je aan de basis van het condoom bevestigt, straks ook bijhouden welke standjes je toepast – een functionaliteit die volgens de fabrikant nu nog in bèta is. Via Bluetooth worden de gegevens naar je smartphone verstuurd, waarna je de data nog eens in een app kunt bekijken. Dankzij een micro-usb-poortje kun je de i.Con in een uur opladen.

Hoewel de naam en het idee wellicht doen vermoeden dat het om een tamelijk vroege 1-aprilgrap gaat, verwacht British Condoms dat de i.Con gretig aftrek zal vinden. Het bedrijf claimt dat reeds 90.000 mensen het product hebben besteld. En dat terwijl de 68,99 euro kostende ring nog niet eens op de markt is.