Nieuws

'Vier miljoen Nederlanders hebben Netflix-app op telefoon'

4 december 2017 10:23

Een derde van alle Nederlanders met een smartphone heeft de Netflix-app. Een meerderheid gebruikt de app minimaal een keer per week.

Deze cijfers zijn bekendgemaakt door Telecompaper in het nieuwe Dutch Apps Market-rapport. Van de vier miljoen Nederlanders met de Netflix-app, wordt hij door 2,7 miljoen minstens een keer per week gebruikt. Telecompaper noemt de populariteit van Netflix 'sterk leeftijdsgebonden'. De app is het populairst bij tieners. Daarvan heeft 68 procent de app op zijn smartphone, tegenover 9 procent van de 65-plussers. 

Uit het onderzoek blijkt dat dit leeftijdseffect ook van toepassing is op YouTube. Die app staat echter op ruim 7 miljoen smartphones en is daarmee populairder. Op YouTube kijken gebruikers vaak korte video's, terwijl op Netflix films of complete afleveringen van series bekeken worden. Het gemiddeld aantal kijkminuten per gebruiker op YouTube komt uit op 76 per week, tegenover gemiddeld 120 minuten per week op Netflix.

Miniatuurvoorbeeld

Groei Pinterest

Opvallend nieuws uit het rapport is daarnaast dat prikbord-app Pinterest het afgelopen jaar een grote groei doormaakte. Op dit moment hebben 2,4 miljoen Nederlanders deze app op hun telefoon staan. Dat is een half miljoen meer dan een jaar geleden. Volgens Telecompaper is Pinterest met name onder vrouwen populairder geworden. Ruim tien procent van de mannen heeft de app echter ook op zijn smartphone.

Eenderde van de mensen die de Pinterest-app op hun mobiel hebben staan, gebruikt hem dagelijks. Dat komt neer op zo'n 700.000 dagelijkse gebruikers. Daarmee haalt de app het nog niet bij Facebook. Die telt dagelijks 7,8 miljoen Nederlandse gebruikers. Facebook is dan ook veruit de grootste social media-app op de smartphone.

Like Bright.nl ook op Facebook