Nieuws

Virtuele katten op Ethereum-blockchain gaan viral

4 december 2017 09:41

Binnen enkele dagen hebben spelers van de CryptoKitties-game, die werkt met de Ethereum-blockchain, al 2,2 miljoen euro uitgegeven aan virtuele katten.

De game CryptoKitties is een soort blockchain-variant op Pokémon-kaarten. De nieuwe game draait op de Ethereum-blockchain en trekt na een paar dagen al wereldwijde aandacht, mede vanwege de enorme bedragen die er voor de virtuele katten worden neergeteld.

Bij CryptoKitties verzamel je virtuele katten die je kunt verhandelen. De Ethereum-blockchain moet garanderen dat je digitale kat alleen van jou is en bovendien niet gerepliceerd of vernietigd worden. Dat is maar goed ook. Mensen geven namelijk miljoenen uit om de virtuele katten te kopen. De betaling gaat in de cryptomunt Ether.

Op dit moment staat het record voor een virtuele kat op ruim 246 ethers, zo'n 116.000 dollar. In een paar dagen tijd is er al voor omgerekend 2,2 miljoen euro aan virtuele katten verhandeld.

Populairste Ethereum-contract

De game draait via een set van vijf slimme Ethereum-contracten die ontwerpstudio AxiomZen heeft geschreven. De gamers gebruiken hun eigen Ethereum-adres om de game te spelen en te handelen. Ondertussen is CryptoKitties al goed voor 15 procent van al het Ethereum-netwerkverkeer. Het is daarmee het meest populaire Ethereum-contract op het netwerk. Tegelijkertijd veroorzaakt het vertraging in het spelen van de CryptoKitties.

CryptoKitties is redelijk complex. Als je overweegt om je cryptomunten in virtuele katjes te steken, lees dan eerst de FAQ.