Nieuws

Uber lanceert functie voor fooi geven in Nederlandse app

4 december 2017 08:46

Nederlanders kunnen Uber-chauffeurs voor het einde van het jaar extra gaan belonen voor een fijne rit, dankzij een nieuwe functie.

Dat heeft Uber bekendgemaakt. De taxidienst zegt de functie om fooi te geven voor het einde van 2017 uit te brengen. De mogelijkheid komt er voor alle verschillende diensten van Uber die hier actief zijn. Gebruikers die een fooi willen geven, kunnen kiezen uit standaard drie bedragen in de app: 1, 2 of 5 euro. Daarnaast kan een zelfgekozen bedrag worden ingesteld.

De fooi is tot vijf dagen na de rit aan de chauffeur te geven. De chauffeur ontvangt daarbij het hele bedrag, er worden geen servicekosten over berekend. Volgens Thijs Emondts van Uber Nederland is een fooi geven een veelgevraagde functie: "Passagiers hebben laten weten dat zij graag de mogelijkheid willen hebben om chauffeurs te belonen. Daar hebben we gehoor aan gegeven."

Uber bestaat maandag precies vijf jaar in Nederland, zo laat het bedrijf weten. De dienst is beschikbaar in de Randstad en in Eindhoven.