Nieuws

'Volumeknop voor je oren' Knops in januari verkrijgbaar

30 november 2017 17:50

De oordoppen van de Amsterdamse startup Knops haalden via crowdfunding bijna een half miljoen euro op. Ze zijn bijna gereed voor verzending.

Knops haalde dit jaar ruim 258.000 euro op via Kickstarter. Daar kwam de afgelopen maanden nog eens meer dan 207.000 euro bij op Indiegogo. Van het geld dat werd opgehaald werd de ontwikkeling en productie van de Knops-oordoppen betaald. De startup maakte vandaag bekend dat het in januari start met de levering. De oordoppen zijn nu ook te koop via zijn eigen site.

De Knops-oordoppen zijn bedoeld om het volume om de drager heen af te stellen. Door aan de ring te draaien, pas je het geluidsniveau aan. Zo kun je jezelf beschermen tegen luide muziek en gehoorschade tijdens een concert, terwijl je vrienden nog prima kunt verstaan. De oordoppen beschermen je ook tegen omgevingslawaai in de stad. Op het hoogste niveau kun je er -30 decibel geluid mee dempen.

Er zijn plannen om Knops te ontwikkelen waarmee je ook muziek kunt luisteren via bluetooth, maar zover is het bedrijf nog niet. De 'analoge' oordoppen zijn in verschillende kleuren beschikbaar, de prijzen starten vanaf 59 euro.

In april spraken we met Knops-oprichter Koen Brouwer:

Like Bright.nl op Facebook voor meer tech-video's