Nieuws

Zo maakt Snapchat zijn app simpeler in gebruik

29 november 2017 16:35

Snapchat maakt zijn app overzichtelijker door communicatie met vrienden te scheiden van filmpjes van media en influencers.

Snapchat haalde onlangs erg teleurstellende kwartaalcijfers. CEO Evan Spiegel gaf toe dat zijn app 'moeilijk te begrijpen' is, en beloofde beterschap. Die is er nu: Snapchat heeft een versimpelde versie van zijn app aangekondigd, die later deze week onder een beperkt aantal gebruikers getest wordt en de komende weken voor iedereen verschijnt.

Links staan vrienden, rechts staat Discover

Nieuw is de scheiding tussen vrienden en media. Waar die nu nog door elkaar heen worden getoond, wordt de scheiding straks simpel. De app opent nog altijd met de camera, links van de camera staat alles van vrienden, rechts van de camera staat de Discover-pagina met media, influencers en meer.

De vrienden-pagina links van de camera wordt dankzij algoritmes ook slimmer. Vrienden waar je het meest mee communiceert, komen automatisch bovenaan te staan. Daarbij houdt het algoritme rekening met welke vrienden je op welk moment het liefst spreekt, zodat je niet steeds door een lijst hoeft te scrollen.

Ook de Discover-pagina krijgt verbeteringen. De app houdt rekening met je abonnementen maar kijkt ook naar dingen die daar op lijken. Uiteindelijk moet de pagina uniek gepersonaliseerd worden, en alles dat wordt gepromoot wordt door curatoren aangeraden.

Zo maak je zelf geofilters in Snapchat:

Lees ook: Snapchat brengt filters uit op basis van beeldherkenning

Volg Bright ook op Snapchat: voeg Bright.nl toe.