Nieuws

Facebook test nieuwe beveiliging: 'upload een selfie'

29 november 2017 13:25

Facebook test een nieuwe manier om te bepalen of je wel echt een mens bent: upload een selfie.

Al jaren worden verschillende captcha-methodes gebruikt om mensen online van robots te onderscheiden. Vaak moet je vreemd gevormde getallen of woorden overtikken, of recenter: op foto's nummerborden of naamplaatjes aantikken. Facebook heeft een andere methode: upload een selfie.

Facebook test een methode waarbij gebruikers wordt gevraagd een foto te uploaden die hun gezicht duidelijk toont, meldt Wired na tweets van mensen die de optie op Facebook zagen. Facebook belooft daarbij de foto na controle permanent van zijn servers te verwijderen.

Een Facebook-woordvoerder zegt tegen Wired dat de test bedoeld is om "verdachte activiteit op te sporen tijdens verschillende momenten op de site, zoals tijden het maken van een account, het versturen van vriend-verzoeken of het maken of aanpassen van advertenties".

De geüploade foto wordt automatisch gecontroleerd, door te kijken of de foto uniek is. Volgens een inmiddels gewiste tweet worden gebruikers tijdens dat controleproces automatisch uitgelogd op Facebook. Zij kunnen hun account dan pas weer in wanneer de controle is voltooid.

Lees ook: Nieuwe software kraakt CAPTCHA zonder veel training