Nieuws

Instagram test 'regrams' en laat foto's remixen

29 november 2017 11:51

Met een nieuwe Instagram-functie kun je foto's van vrienden bekladden. En Instagram test het delen van foto's van anderen op jouw tijdlijn.

De nieuwe functie werkt met Instagram Direct, de functie waarmee je foto's direct naar vrienden stuurt. Wanneer je zo'n foto van een vriend krijgt, kun je voortaan reageren met op jouw foto een sticker van de foto van die vriend.

Op die sticker kun je ook tekenen, en je kunt de functie eindeloos op en neer pingpongen voor een hele reeks ondergetekende foto's. Daarnaast kun je voortaan bepalen hoe vaak vrienden kunnen kijken naar video's die je met Direct stuurt: één keer of eindeloos? De nieuwe functies zitten in versie 24 van Instagram voor Android en iOS.

Regrammen

Daarnaast is Instagram eindelijk officiële ondersteuning voor 'regrammen' aan het testen, meldt The Next Web. Met die functie kun je de foto of video van een ander delen op je eigen tijdlijn, met een knop die onder het bericht naast het Instagram Direct-vliegtuigje komt te staan.

Miniatuurvoorbeeld

Er wordt al lang op de functie gewacht: regram-apps van derden zijn al jaren een populaire manier om met een omweg foto's en video's van anderen op de eigen tijdlijn te delen.

Daarnaast test Instagram een gif-functie, warbij gifjes als stickers kunnen worden toegevoegd aan berichten en stories. Ook wordt een automatische archieffunctie voor je eigen stories getest. Handig: zo verdwijnen ze alsnog na 24 uur van je openbare profiel maar kun je ze zelf blijven terugkijken.

Like Bright ook op Instagram