Nieuws

Efteling en Scheepvaartmuseum in Google Street View

28 november 2017 08:55

Google heeft acht nieuwe Nederlandse bezienswaardigheden toegevoegd aan Street View, waaronder de Efteling en het Amsterdamse Bos.

Het zijn hoofdzakelijk Amsterdamse attracties die zijn opgenomen in Google Street View. Naast het Amsterdamse Bos heeft Google ook Madame Tussauds, het Scheepvaartmuseum, de Melkweg, het Olympisch Stadion, het Vondelpark en het wetenschapsmuseum NEMO in beeld gebracht.

Dat heeft het zoekbedrijf gedaan met behulp van een camera met vijftien lenzen, waarmee het mogelijk is om 360-gradenbeelden te maken. Zo kun je langs de attracties (en de lange rijen) in de Efteling wandelen en de wassen beelden in Madame Tussauds bewonderen.

Google is van plan in de toekomst nog meer Nederlandse bezienswaardigheden toe te voegen aan Street View. “Hier blijft het niet bij”, belooft Cindy Penders van Google. "Binnenkort gaan we nog meer Nederlandse bezienswaardigheden tonen via Google Street View. Op deze manier is en wordt Nederlandse natuur en cultuur voor iedereen toegankelijk."

Deze acht Nederlandse locaties zijn toegevoegd aan Street View:

De Efteling

Amsterdamse Bos

Madame Tussauds Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum

De Melkweg

Het Olympisch Stadion

Vondelpark

NEMO Science Museum (dakterras)