Nieuws

Meer dan 1 miljoen VR-headsets verkocht in een kwartaal

28 november 2017 09:11

In het derde kwartaal van dit jaar werden voor het eerst meer dan een miljoen geavanceerde VR-headsets verkocht.

Sony profiteert het meest van de toegenomen belangstelling voor virtual reality. Het bedrijf slaagde er in de periode juli tot september in om 490.000 PlayStation VR-sets te verkopen, schrijft marktvorser Canalys.

Op plaats twee komt Facebook-bedrijf Oculus, dat 210.000 Oculus Rift-headsets verkocht, terwijl HTC met 160.000 verkochte Vive-headsets op plaats drie kwam. Samen zijn deze drie bedrijven goed voor een marktaandeel van 86 procent op de VR-markt. Het gaat hierbij om VR-brillen met ingebouwde schermen, en niet om brillen die werken met het scherm van een smartphone. 

Lagere prijzen

De toegenomen belangstelling voor VR-headsets is volgens Canalys voor een belangrijk deel te danken aan de lagere prijzen. Facebook (Oculus) en HTC (Vive) verlaagden deze zomer de prijzen voor hun VR-brillen met honderden dollars. “De belangstelling voor VR bij consumenten is in hoge mate afhankelijk van de prijs”, aldus analist Vincent Thielke van Canalys.

Canalys verwacht dat de markt voor VR komend jaar verder zal groeien onder invloed van nieuwe partijen die toetreden tot de markt – zoals Microsoft met zijn Windows Mixed Reality-platform. Pc-fabrikanten als HP, Lenovo, Acer, Asus en Dell hebben onlangs hiervoor eigen VR-headsets op de markt gebracht.

Eerder dit jaar testten we een VR-schietspel voor de Playstation VR:

Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal