Nieuws

Schakelbare circulaire ledlamp van karton

27 november 2017 20:47

Designlamp Cartoni is gemaakt van gerecycled karton.

Cartoni 900 is een slimme low-tech lamp. Knap werk van industrieel ontwerper Wisse Trooster om van oud karton een armatuur te maken dat er beter uitziet dan wat het eigenlijk is. In een samenwerking met kartonleverancier Smurfit Kappa heeft hij een minimalistische lamp gemaakt die het mooie van karton belicht. De Cartoni 900 is opgebouwd uit een aantal lagen golfkarton. Met een houtfineer boven- en onderlaag naar keuze is de lamp naar eigen smaak samen te stellen.

Het label Cartoni design brengt de lamp op de markt. Mede-oprichter Marijn Muller heeft als bedenker van festivalmeubels en tijdelijke meubels voor het inrichten van leeg onroerend goed jaren ervaring met meubels van karton. De naam Cartoni 900 verwijst naast het label naar het gewicht van de lamp, slechts 900 gram. Doordat de lampen aan elkaar te koppelen zijn volstaat één adapter voor meerdere lampen. Dat maakt de hanglamp geschikt voor grotere ruimtes of dat nou thuis of op kantoor is.

De Cartoni 900 hanglamp is online verkrijgbaar of in de Cartoni Designwinkel in Circl op de Amsterdamse Zuidas. Een lamp kost 450 euro.