Nieuws

Bitcoin nadert 10.000 dollar-grens

27 november 2017 09:09

Een bitcoin is op dit moment bijna 10.000 dollar waard. Na een nieuwe koerssprong dit weekend, betaal je nu gemiddeld iets minder dan 9700 dollar voor de cryptomunt.

De opmars van bitcoin dit jaar lijkt niet te stuiten. Nog maar een week geleden werd de barrière van 8000 dollar geslecht, en nu al staat bitcoin op het punt om door de magische 10.000 dollar-grens te gaan.

Alleen als in 2017 is 's werelds belangrijkste cryptomunt met ruim 800 procent in waarde toegenomen. Volgens critici lopen bitcoinbeleggers een groot risico dat de bubbel barst, eerder dit jaar waarschuwde ook de AFM al, maar voorlopig lijkt niemand zich daar wat van aan te trekken.

Serieuze belegging

Inmiddels is bitcoin ook voor veel Wall Street-investeerders een serieuze belegging geworden, wat de prijs zou opdrijven. Thomas Glucksmann van de Hongkongse bitcoinbeurs Gatecoin zegt tegen Bloomberg dat de jongste prijsstijging mede het gevolg is van het instappen van institutionele beleggers en veel speculatie op Japanse beurzen.

De echte optimisten in de markt denken dat het nog veel gekker kan. Cryptocurrencyhedgefundmanager Mike Novogratz ziet de koers nog dit jaar boven de 10.000 dollar stijgen. Adviesbureau Fundstrat heeft de verwachting voor bitcoin naar boven bijgesteld tot 11.500 dollar, schrijft Bloomberg.

Lees ook:

Bankiers waarschuwen voor bitcoin-zeepbel

Bitcoin en andere cryptovaluta zijn booming in Nederland  

Cryptomunt Ethereum op recordhoogte, ruim 350 euro