Nieuws

Snapchat brengt filters uit op basis van beeldherkenning

27 november 2017 09:27

Snapchat toont voortaan filters op basis van wat je op de foto zet. Zo verschijnen botten in beeld als Snapchat een hond herkent.

De nieuwe functie is recent stilletjes aan Snapchat toegevoegd, schrijft Mashable. Vorige week begon de uitrol van de filters met beeldherkenning. Nadat mensen een foto hebben genomen, bekijkt de app wat er op de afbeelding is te zien en presenteert dan toepasselijke filters. 

Er zijn speciale plaatjes voor bijvoorbeeld concerten, stranden, huisdieren en sporten. Een foto van een strand geeft een sticker met 'Ocean View'. Een foto van een goedgevulde kalkoen verwijst naar een sticker met de woorden 'Welk dieet?'.

Het is niet duidelijk wanneer iedereen van de nieuwe filters gebruik kan maken. Snapchat is al langer bezig met de ontwikkeling van beeldherkenning. Het plan was eerst om de technologie te gebruiken voor advertenties in de app.

Nieuwe app

Op 4 december verschijnt een vernieuwde versie van Snapchat. Volgens Snap-directeur Evan Spiegel is de app 'moeilijk te begrijpen'. Daarom krijgt Snapchat een heel nieuwe interface. Het bedrijf hoopt daarmee nieuwe gebruikers aan te trekken. In het derde kwartaal van 2017 telde Snapchat gemiddeld 178 dagelijkse gebruikers. Instagram Stories en WhatsApp Status, soortgelijke functies van Facebook, hebben meer dan 250 miljoen gebruikers.

Volg Bright ook op Snapchat: voeg Bright.nl toe.