Nieuws

Officiële Tamagotchi-app verschijnt in 2018

24 november 2017 10:10

Game-uitgever Bandai Namco kondigt My Tamagotchi Forever aan. Vanaf volgend jaar kunnen mensen de virtuele beestjes op hun smartphones verzorgen.

De originele Tamagotchi kwam twintig jaar geleden wereldwijd op de markt. De plastic eieren met een klein schermpje werden een gigantische rage. Miljoenen mensen probeerden hun piepende virtuele huisdieren in leven te houden via drie knopjes.

Er waren wat Tamagotchi-achtige apps voor smartphones, maar de officiële versie verschijnt pas in 2018 voor iOS en Android. Het nieuwe spelletje heet My Tamagotchi Forever en draait net als vroeger om het grootbrengen van een beestje. De app wordt free-to-play, wat betekent dat hij gratis te downloaden is, maar dat de app wel (vrijwillige) kleine aankopen bevat.

Nieuw in de app is de stad Tamatown, waar alle Tamagotchi-personages leven. Je kunt er anderen ontmoeten en minigames spelen. Daarnaast zijn er verzamelvoorwerpen en kun je eten, kostuums en meer ontgrendelen voor je eigen beestje. Op de website van My Tamagotchi Forever loopt op dit moment een wedstrijd waarvoor iedereen zich kan inschrijven. Een willekeurige winnaar zal worden omgevormd tot Tamagotchi-poppetje in het spel.

Like Bright ook op Facebook