Nieuws

Stijlvolle sokken voor je Sonos-speakers

28 november 2017 14:33

Soundskins zijn fraaie covers die van je saaie Sonos-speaker een mooi designobject maken.

Sonos-speakers zijn ontzettend handig, maar ze zien er wel allemaal hetzelfde uit. Soundskins veranderen dat, op even stijlvolle als slimme manier. De covers zijn ontwikkeld door het Nederlandse Studio Truly Truly, opgezet door Australische ontwerpers Joel en Kate Booy, en VANMOKUM. Voor Soundskins werkten zij samen met het Textielmuseum, om ervoor te zorgen dat de covers dankzij een speciale 3d-breitechniek perfect om de verschillende Sonos-speakers passen.

Soundskins zijn naadloos gebreid op zo'n manier dat ze het ontwerp van de speakers niet verstoppen, maar juist aanvullen. Patronen zijn anders op de zijkanten en bovenkant, randen van de speakers worden geaccentueerd en de knoppen zijn door stiksels goed te herkennen. Door elastieke draden is de pasvorm perfect en strak, en zijn ook de swipe-functies van de speakers nog te gebruiken. Dankzij de speciale breitechniek lopen de verschillende vlakken van de cover naadloos in elkaar over, geen makkelijke opgave.

Akoestisch transparant

Maar klinken speakers niet minder met zo'n stuk textiel eroverheen? Niet bij Soundskins: de makers hebben samengewerkt met het Acoustics Lab van de TU Eindhoven, om ervoor te zorgen dat de covers akoestisch transparant zijn en dus geen invloed hebben op het geluid van de speakers. Uiteindelijk is er twee jaar onderzocht en getest om tot het simpele en stijlvolle resultaat van Soundskins te komen.

Soundskins zijn vanaf vandaag via Kickstarter te bestellen. Wie op tijd bestelt, kan ze nog voor de kerst in huis hebben. De covers zijn al te bestellen vanaf 20 euro, voor zeer vroege kopers zelfs vanaf 15 euro. Soundskins zijn er voor de Sonos Play 1, Play 3, Play 5, Sub en Playbar, in vijf kleuren: Smoke White, Olive Green, Stone Blue, Charcoal Black en Copper.

Like Bright op Facebook voor meer gadgetvideo's