Nieuws

Samsung zet AI-onderzoekscentrum op

22 november 2017 18:15

Samsung zet een onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie op, voor zowel Samsung Mobile als Electronics.

Met het opzetten van zo'n centrum wil Samsung "snel reageren op marktveranderingen", meldt Reuters. Het is nog niet duidelijk wat Samsung precies gaat onderzoeken, en ook niet waar het nieuwe onderzoekscentrum komt. Tegenover ETNews zegt Samsung dat verschillende takken van zijn bedrijf baat moeten hebben bij het onderzoek naar kunstmatige intelligentie.

Zo is kunstmatige intelligentie niet alleen boeiend voor Samsung Mobile, de tak die smartphones ontwikkelt, maar ook voor Samsung Electronics, dat tal van apparaten produceert. Kunstmatige intelligentie wordt immers steeds belangrijker. Samsung introduceerde eerder dit jaar zijn eigen slimme assistent Bixby. Die assistent moet uiteindelijk op tal van producten van Samsung werken. 

Speciale chips

Net als andere fabrikanten zal het ook voor Samsung daarom aantrekkelijk zijn om speciaal voor AI chips te ontwikkelen. Grote concurrent Apple deed dat bijvoorbeeld met zijn nieuwste A11 Bionic-chip, die een apart onderdeel speciaal voor AI-taken heeft. Ook Huawei heeft al een eigen AI-chip.

Naast het nieuwe onderzoekscentrum krijgt Samsung Electronics hoofd strategie Young Sohn meer ruimte. Hij mag nieuwe kansen op de markt voor zowel componenten als telefoons en consumentenelektronica gaan verkennen. Sohn stond vorig jaar aan het hoofd van de overname van speakermaker Harman.

Lees ook: 

Zo gaat kunstmatige intelligentie onze smartphones slimmer maken